Senaste Nytt 1999

2000-02-12. kom precis på en kul sak som hände i veckan.  det var så att på vårat affischeringsplakat i skolan så fanns det nån reklam för nånting (det är oviktigt), och på denna reklambild så sitter det en naken gubbe men sin "grillkorv" i vädret... vi kom på dne ytterst roliga iden att sätta fast denn abild på vår datalärares bil, sagt och gjort: jag skrev en liten hälsning och hälsade ifrån Svante (klasskompis). 2 dagar senare så har vi lektion, och spel är av princip förbjudet i skolan. därför, av ren princip bryter vi emot denna regel. efter han kommit på mej så blev han arg och stängde av mitt datorkonto på 2 veckor... jag tyckte dte hela var löjligt och komiskt och hotade med flera plancher på bilen.
- JASSÅ det var du! brölar han ut alldedess upphetsad!
-bland annat jag skrattade jag...
-Då stänger jag av ditt konto 2 veckor till!
-gör du det sa jag lite msått uppgivet och innerst inne så kändes det som om det kvittade, man kund ealltid låna andras konton så länge.
-vilka mer var med på det fortsatte han i hopp om att få stänga av fler skoltrötta elever, när han ändå var på G.
-det säger jag inte, sa jag.
-DÅ FÅR DU 2 VECKOR TILL!!!
-Tackar sa jag, och i hopp om att han skulle stänga av mej 2 veckor ytterligare så fortsatte jag spela, då började han hota om att stänga av mej ifårn undervisningen... så det fick sluta där... men lite kul var dte allt. :-D

2000-02-11. självrisken kommer kosta mej 3500:-. fick sen i måndags besked ifårn saab vad det skulle kosta att reparera bilen... 30.000 blev svaret... trodde jag skulle skita på mej... bara blinkers och lykta kostar 4000:-  så att förstå att Skandia ville lösa in bilen var inte svårt att förstå... frågan var bara hur mycket jag skulle få för bilen samt om jag kund eköpa ut den. fick svar i dag att dte inte gick att köpa ut den... däremot skulle jag få 25000:- för den! 10000:- mer än jag gav för den... det var svårt att inte bli glad när det gällde nåt sånt tråkigt. frågan är bara om jag får behålla centarllåsen, elhissarna och backspeglarna och det där... får besked angående det på måndag. sen så har jag beställt högtalare till mitt rum också. det belv Ljudias Z-10 bestående av 8st 8"-are + 2 diskanter. jag fjäskade lite så jag fick ett strobboskåp av dom på köpet. sånt gillar vi!

2000-02-01. jag har köpt en recvier, en ONKYO 717 pro. en skitbra grej.. kostade typ 9000:- ny för 5 år sedan. den köpt ejag beg för 3500:-  upptäckte precis att ena kanalen är trasig = jag har blivit lurad!   jag blir så jävla förbannad! dem killen som jag köpte den av ska fan få se att jag kan lagens rättigheter!

2000-01-29. Gissa vem som har körkort? :-D 
Fy fan vad gött alltså, kände shelt overkligt när vägverks-kontrollanten hoppade ur bilen och sa "kör lungt" och jag själv fick köra tillbaks bilen till körskolan. ingen som satt bredvid och tjatade, jag fick ha handen på växelspaken utan nån som stönade osv... enorm frihetskänsla... fast min nervositet jag hade innan var enorm... jag vaknade, tog 3 koffeintabletter, en kopp kaffe och petade lite på en smörgås...  åt ingen lunch i skolan... satt bara och skakade... sen klarade jag uppkörningen som var enkel, inga problem alls. sen gick jag och skrev kemiprov som jag var helt säker på att dte ksulle gå åt helvete... kund eingenting men skrev BRA på det.. dom fårgade på precis dom få grejerna jag kunde. gick sen och gjorde dataprov och samma jävla tur där, en riktig lyckodag!

sen hem och in i bilen! känslan var enorm! gled iväg och hämtade upp nåra sen så åkte vi runt och hälsa på lite folk, sen så åkte vi och käkad epå MC Donalds 3mil hemifrån, sen åkte vi och spelade biljard. sne ut på en enslig avstängd väg och lekte lite med handbromsen... en 360 var inget svårt... värre var dte med kontrollen :-D
Efter en nära-diket-upplevelse så bestämde jag mej för att åka hem... nära 16mil åkte jag den dan!

2000-01-23. HAr vart en rätt död helg... var på nätverk och provade för dörsta gången koffeintabletter... började med 2... kände ingen skillnad så lit senare tog jag 2 till.... och senare en till...   vists jag var ganska pigg... men sen när alla gick och lade sej vid 4 så skulle jag göra likadant... upptäckte då att jag hade väldigt svårt för att sova... t.o.m. omöjligt.. så jagfick gå upp igen och somnade inte förrän vid 9 på morgonen...  

sen så känd emorsan en stank av ruttet i köket idag som hon klagade på... jag sniffad elite försiktigt i mina armhålor men det luktade bara svett... så vi kom fram till dte var proppskåpet...  loss med plåten och därunder hittade vi lite sällskap!   *se bild*  magsäcken hade spruckit av elchocken så det hände inälvor i hela proppskåpet, det var helt intorkat coh som en seg massa.. MUMMA!

0123-01.jpg (52417 bytes)

2000-01-18. Klarade teoriprovet för en vecka sedan galant! hade 61 poäng av 65 möjliga, minimun var 52poäng. så jag begav mej till bilskolan och fick uppkörninstid bokad, det blir fredagen den 28:e Januari...   måste ju hålla mej i nästan 2 veckor!!! men har jag väntat i 18 år så kanjag nog vänta 10 dar till. tror jag.

sen så kan jag ju säga att vi har haft smärre problem med vår matte och kemilärare, han har inte kunnat lära os snånting under det halvåret vi haft honom så nu senast så har vi tjatat på honom och på rekotrn att vi vill ha ny lärare och så där... så idag under kemi lektionen så kom han och sa "lektionen idag är inställd" "varför då" undarde vi... "jag ska sjukskriva mej" sa han och gick iväg med sorgsen blick.. stackarn hade fått för mycket.. han slutade pga av att han "mådde psykiskt dåligt" som dte så vackrt heter. så nu har vi ingen lärare i de viktigaste ämnen på hela NV... lovande framtid... det är lärare nummer2 så fått sluta när vi haft dom. kan inte förstå varför...

sen kanjag ju säga jag träffat en gammal bekant på nätet som jag inte talat med på säkert 1 år... gammal moppe-polare som precis som alla andra normala människor tröttnat på mopeder, han inledde med att skicka en bild på en hårig mumindal... hehe, sånt är skoj.

var på Kalas i lördags också. var ju trevligt men ibalnd kan man undra vad fan folk tänker med? en snubbe tog en låda med klinkers och kastade i hallen, en hoppade sönder ett bord, en annan sparkade igenom en dörr och en annan spydde på plattorna.

2000-01-10. Första skoldagen, fick en lysande start i och med att jag somnade klockan 4:30 inatt efter 3 timmars ihärdiga försök att somna. sen så åker jag till skolan och går på diverse ämnen... däribland svenska, där sitter jag och har kopiöst tråkigt och räknar minuterna tills lunchen... klockan 11:10 slår dte mej... jag had jeu körlektion 10:15... Förtvivlad tvingas jag konstatera att jag missat min sista körlektion och slängt 335:- käpprätt åt helvete! fatta vd mycket öl jag kunde fått för det! det är ju typ 17liter... fatta vad man ksulle pissa efter det.

hur som helst, allmänt förbannad på mej själv går jag och är småsur tills jag kommer til mattelektionen; matte har alltid varit bland mina bästa ämnen och jag har legat på MVG stadigt sedan länge tillbaks. vi skulel idga få tillbaks våra prov vi gjorde innan jul... får till baks det med resultatet 14...  världen stod still... "det måste fattas en nolla efter eller nåt" tänkte jag innan jag såg ett stort rött G under... Jag fick ett utbrott, jag drog till våran mattelärare med en hårt knuten högerhand strax under näsroten... NOT!  nä men hur som helst blev jag förbannad på hans rättning, han ansåg att om man hade satt in en fel siffra så skulle han dra alla poäng... det blev raka spåret till rektorn där jag bestämt krävde mattelärarens avsked med en stor fet spark i röven... rektorn var inte alls lika villig på detta men "skulle kolla över det"

sen gick jag till bilskolan där den första god anyheten dök upp... dom BJÖD me dpå körlektionen jag missade! dom blodsugade bilskol-lärarna var snälla! jag började genast söka av rummet efter den dolda kameran, men den stod inte att finna. fick roa mej med att plugga teori istället... ska skirva teoriprov imorrn 7:45, önskar mej själv lycka till...

för övrigt så har jag fyllt folköl och detta ska firas med massor av saft och bullar! fick en sketaläcker Facit-klocka i Titan... här ska njutas av livet som sagt... bara lappen som fattas.. den har jag förhoppningsvis snart..

 

25-12-99. dagen efter julafton... sitter här och studera rmitt överhäng bestånde utav skinka, sylt och korv m.m.   ska in och mönstra om nåra månader och fundera rpå att träna tills dess... jag vill men förståndet säger nej... kroppen vet att jag inte skulle klara av nåra större strapatser. hur som helst så får jag väl dra vad jag fick i julklapp; Billarm (perfekt!), bok, the fair side (underbar), vita sidoblinkers (perfekt), pengar (aldrig fel), påslakan (bra att ha(om 10år)). har boken "Romeo och Julia" i manusform att läsa ut under jullovet men jag betvivlar förståndet vinner över min grymma lättja.  i övrigt så vet jag inte vad jag ska göra på nyår men nåt måste man la hitta på... eller ja; jag vet VAD jag ska göra men inte vart...

Sen så är jag trött på mitt billjud... eller snarare så är jag trött på MDS... jag har ju deras Fanatic aluminiumserie... jag citerar backe själv: "högtalaren som kan plågas till de yttersta utan att förlora minsta renhet i ljudet"... ja säg vad man vill men gubben måste vara döv.... jag kanske kommer upp till ca 90-100db sen börjar det bli kornigt, har verkligen kollat ALLT! steg, ström, jord, kablage infästning... allt är helt korrekt... antagligen har jag hittat felet nu... det står något tryckt på högtalaren...: "M-D-S"

22-12-99. Ibland blir jag så jävla trött på vissa alltså... har ni inget annat att göra än att klaga på att man inte uppdaterar så gör eran egen jävla hemsida och uppdatera då. kör upp en julgran och håll käft istället om ni inte har bättre för er. vad har ni att gör apå min sida överhuvudtaget om ni nu stör er så mycket?  detta gäller dock bara ett fåtal, jag vill tacka de trogna besökare jag har. sådärja.. nu har jag avreagerat mej. jag har inte uppdaterat på ett bra tag och det finns inte särskilt mycket att säga direkt...   har haft så jävulskt mycket att göra i skolan nu... allt hamnar u slutet trots att dom varje år säger att "det ska vi ändra på nästa år" 5prov och 3 arbeten på 2 veckor... sinnessjukt. lika kasst som proven har gått för mej ungefär. men nu är det jullov och jag har precis städat, man kan återigen skymta golvet, dom gula sängkläderna som man kunde ställa emot väggen är bytta till rena vita, möjligheter att hitta saker man behöver finns nu. det drar ihop sej till jul och jag får väl passa på att säga vad jag önskat mej; billarm, extraljus, plånbok och cd-ställ och lite sånt där småkrafs. får väl se vad jag får. I bilskolan så är jag klar med utbildningen, gjorde testuppkörningen igår och klarade den. så jag är bokad för teoriprov den 11:e januari.
med bilen så är jag så gott som klar, jag har satt in kontakerna till elspeglarna och väntar på ett elsystem som jag måste ha för att kunna kontrollera elhissarna och centrallåset. särskilt mycket mer finns det inte att säga. God Jul på er alla och ha nu riktigt kul på nyår!!!

 

24-11-99. min fs1:as bakfälg har varit dålig sedan länge... ekrarna sitter åt löst och fälgen har skevat me roch mer men det har fortfarande gått at köra. för några dagar sedan så var jag iaf på väg till en kompis när moppen började kränga väldigt... däckets friktion emot stöd ochs krämar och dylikt gjorde dte omöjligt att kör apå 4:an; dte fick bli 3:an. jag hoppad eäven fram på tanken för att belasat framdäcket max och på detta sättet skevade jag mej framåt. efter nåra km så hoppade kedjanoch jag fick stanna för att kränga på den när jag sne ksulle starta så var detta knappt möjligt... efter nåra knakand eoch skevand emeter så small dte bara till så sjönk moppen ihop en aning... bakfälgen hade gett upp... typ ALLA ekrarr var av... jag bröjade le moppen men kedja läste sje hela tidne så jag kastade dne bakom ett hus och hämtade dne senare med släpkärra... så jag fick införskaffat ny fälg och nya ekrar och så ekrade jag om hela fälgen, jag fick även införskaffat ny innerslang då den var punkterad utav 30ekrar som stack in i slangen. skaffade även nytt drivpaket då dte gamla ändå ksulle behövas byats snart.
var även trött på att bakbromsen inte ville gå tillbaks efter bromsning, så då gjord jega en specialare... satte fast en fjäder i bromsarmen bak och spännen denna upp till pakethållaren... den spänns hårdare när jag bromsar och funkar utmärkt!
ska förövrigt iväg och köra på halkbana imorrn, blir nog kul!  har kört 9 lektioner än och har bara nån få kvar så jag är rätt nöjd... ovanligt att man klarar sej med såpass få... fast jag ångarar att jag gick i skola. man är fullt kapabel att kunna göra det dom lär ut privat.1124-01.jpg (37104 bytes)
1124-02.jpg (39517 bytes)

09-11-99. har varit ute i garaget och så gott som gjort klart allt billjud. igår så var det väldigt stönigt. jag hade gjort klart all montering med högtalaren i vänster framdörr och gav mej på den högra. där så ville det sje inte riktigt... inte riktigt överhuvudtagett faktiskt... jag har dratt högtalarkabel i dörren som jag hängt ut genom ett hål i dörren där man knappt man få in näven. (bilder finns under billjud, framsystem) hur som helst så hade kabeln en tendens att ramla ner... ca 5-6ggr ungefär... visst, inte ås farligt tycker ni men när man ska ha in näven och skära sej på plåten för att sedan konstatera att man inte når eller ser kabeln så är det värre. då måste man bänan upp klädeslen i ena hörnet och lysa med ficklampa samtidigt som man fiskar med en böjd ståltråd... detta tar på humöret... tro mej... utbrotten var nära men då det trots allt var dyra grejer; eller snarare att jag betalt dme själv så höll jag tillbaks utbrotten. när jag väl gjort dte jag skulle göra så lossade kabelskorna... ca 4-5ggr... MINST lika irriterande. sen så fick inte högtalaren plats... så jag började tälja i ringen som satt fast i dörren... DÅ slant jag och satte kniven rätt i dörrklädseln; adrealin-explotionen var ett faktum. jag anföll med både händer och fötter en väl placerat arbetsbänk i plåt och trots sin gedigna konstruktion så fick den se sej övervunnen utav mitt pumpande adrealin och svordommar. sprang sedan vidare för att gå lös på ett skåp. efter nåra hundra svordomar och diverse bersärkargång så lugnade jag mej... jag ansåg att det räckte för idag... annars så skulle nåt mer hända.

Men idag så begav jag mej ut igen.   högtalaren var snartr monterad och fick istället problem med att bara ena basen spelade... blev livrädd att jag brännt den ena men så var inte fallet... kopplade hej vilt med lågnivåkablar och till slut kom jag fram till att jag inte fick signal på en kanalen. så jag fick plocka loss huvudenheten och såg att kabeln legat hårt vikt vilket antagligen orsakat glappet. så jag beslutade mej för att dra om kabeln. en hade tidigare gått under mittenkonsolen men hamnade nu på vänster sid aom förarstolen under mattan... nu funkade allt fintfint... satte sen fast diskanterna där jag tyckte det lät bäst. det nya framsystemet gjorde underverk! man kan spela brutalhögt jämnfört med tidigare. är mycket nöjd. på förtsa bilden nedan så ser du snittet jag gjorde med kniven. på andra ser du lågnivåkabeln.

911-01.jpg (29492 bytes) 911-02.jpg (37867 bytes)

31-10-99. uppdaterar inte så ofta nuförtiden. det blir så mycket annat som ska göras. i skolan blir dom allt stönigare. dom får för sej att man ska göra prov hela tidne vilket innebär att man måste läsa. hur meninglöst som helst känns det som. som att kunna derivera i matte, kunna se om reaktionen är exoterm eller endoterm eller om biologiläraren har skabb eller om hon bara har sexuellt umgänge med matteläraren? ska man dessutom ta körkort om 2 månader så måste man läsa teori och köra körlektioner för 335:- per lektion. kontot töms snabbt och pengar måste skaffas.   men nu är det lov och det är förjävla skönt! här ska jäsas! inledde lovet med att sova 14h ifrån fredag till lördag. ska på nätverk 2 dar i veckan och sen vet jag inte riktitigt vad jag ska göra. förhoppningsvis så kommer jag iväg och får skaffat med elhissar, elspeglar och tyg-mattor till bilen. och får jag elhissar så kanjag sätta i framhögtalarna! det ena leder till dte andra :-D
kan ju berätta att jag var hos Erik B igår också. han med A-traktorn som gick av på mitten (står längre ner) vi skulle sätta i hans kardan var det tänkt. dock var den för kort, så vi fick kapa lite på M40-vxellådan (den bakre) så dte blev till att ta fam rondellen. sen så försökte vi det enda efter det andra. stönigare blev det och att ligga under en A-trakor i över en timme med en kardan i nävarna är inte världens roliagste sak... men efter en jävla massa våld, skit i ögonen och minst 10försök så fick vi i den. fast då så satt den i lite snett i första växellådan så vi var tvungna att ha upp kardanen. det löste vi med en domkraft... hehe... som sagt så löser våld det mesta... kardan gick på plats och vi gick in och käkade pommes frites och tittade på en AK-4 dom hade.
Hoj så länge

06-10-99. var på Biologilabb idag ute på en mosse... de senaste dagarnas regnade har gjort att det finns vädigt mycket vatten.. och Karlsson kund eju inte låta bli utan dumpade lite lagom. bara så där så stövlarna var fylla till bredden. sen när vi skulle gå tillbaks så hittade jag och en kompis en skitbra genväg. dock så råkade han trampa i ett dike som låg 30cm under vatten och gjorde nästan en brutal vurpa i en lilla sjn som översvämmingen hade bildat. när vi gav upp dne genvägen så bestämde vi oss för att gena genom en åker.. vattennivån var typ 30cm över hela åker med då vi redan var blöta till låren kvittade dte..  sen åkte vi hem i marcus 240... 5 påers i baksätet lyssnades på eddie medusa. sen skulel jag till bilskoaln för inforamtionsträff... had eju inga andra byxor med mej så jag kom i genomsura jeans dit... sketläckert.

24-09-99. har varit och skrivit in mej på bilskolan för Personbil och motorcykel. ska börja köra den 13:e october. räknar med att skriva på min födelsedag och köra upp snarast däefter så förhoppningsvis så har jag körkort i slutet av januari. då dom slutar  med mc över vintern så gör jag klart mc-teorin samttidigt som bilteorin så kör jag bara upp mc till våren. rätt praktiskt. räknar med max ca 8-10 lektioner men är rädd det kommer bli fler. men ska försöka hålla nivån nere... finns roligare saker att lägga pengar på än tråkiga gubbar som sitter och skäller på en för att dom inte tycker det är lika roligt att köra över pensionärer som jag. sen så sa jag sälja crossen också, och om någon är intresserad så är ni välkomna att maila. den är i fint skick, nytt michelinbakdäck, nytt drivpaket och nyrenoveradbakbroms. att dte är en suzuki RM 125cc ifrån -90 vet ni väl redan. priside 7500:-

14-08-99. igår var en mycket trevlig dag. jag sak ta det någorlunda ifrån början så ni verkligen förstår det roliga; Erik köpte en A-traktor för 6500:- som såg "rätt" fin ut. mycket snart hittade han rost i mängder och att växellådan knakade och höll på gjorde inte skane bättre. mycket snart så gick växellådan åt helvete och dte var totalt kuggrens på 2:ans växel. (vi talar om bakre lådan). hur som helst så skulle vi igår byta växellåda. lite pill var det ju men efter ett tag så fick vi loss dne gamla, införskaffat en annan likadan, pillat lite med växelspak, införskaffat olja osv. vi fick även tillverkat side-pipes med raka rör helt utan ljuddämapre.. soundet blev brutalt! hursom helst så skulle vi ut och köra... dte gick lite trögt att skjuva (hans pegeut-diesel är lite svårstartad ibland) så efter ett tag så hämtade vi en traktor och drog med.  men konstig tnog så oavsett hur hög växel vi hade så stod bakhjulen stilla. så jag ochnicklas början gunga för att dom ksulle få fäste, plötsligt börjar dte skrammala nåt förfräligt och erik hoppar i panik ut ur sin a-traktor. Nicklas bara pekade och visste inte vad han skulle säga, erik likaså... jag hoppade av flaket och tittade... A-traktorn hade vikt sej på mitten... växellådan släpade nästan i backen, och kardanknuten räckte inte till, så kardanan veckade sej i ingången till växellådan så dte var därför som hjulena inte ville snurra... skälet till att dne vek sej bara sönderrostade balkar... dom gick helt enkelt av...
Erik var helt bedrövad. Vi var totalroade, det var mycket svårt att inte se det komiska i dte hela... möjligtsvis för erik då.. vi drog hem den till verkstaden och sne åkte erik hem för att hjämta en traktor men han kom aldrig tebax... nu skule han lämna bort skiten sa han. säkerligen ett klokt beslut

814-01.jpg (42051 bytes) 814-02.jpg (55594 bytes) 814-03.jpg (41210 bytes) 814-04.jpg (52840 bytes) 814-05.jpg (49874 bytes) 814-06.jpg (43872 bytes)
kolla in 2:ans växel... skador på grund utav otillräcklig kardanknut; växellådan sprack   rens ifrån vexällådan, resten utav 1.an och 2:ans växel   än så länge nästan stolt ägare.
814-07.jpg (59648 bytes) 814-08.jpg (61054 bytes) 814-09.jpg (50977 bytes) 814-11.jpg (30023 bytes) 814-10.jpg (34079 bytes) 814-12.jpg (27090 bytes)
  jag och Christer inspekterar vraket   Sidepipe! raka rör! skitfett! ny växellåda införskaffad ny växellåda på plats
814-16.jpg (25145 bytes) 814-14.jpg (35938 bytes) 814-15.jpg (45415 bytes) 814-13.jpg (37754 bytes)    
balken gick av.. svårt att se på vit bakgrund men det syns. flaket ska egentligen sitta rakt men ganska coolt stuk...      

11-08-99. nu har jag int euppdaterat på veckor så nu tog jag mej samman då regnet ändå öste ner utanför fönstret. jag kan ju inte säga jag gjort så mycket vettigt under sommaren precis. kanske jobbat lite då. men i övrigt så har dte varit rätt dött. bilen har jag inte gjort något med men nu suger det rätt så ordentligt så jag går nog ut idag och tar mej ann något. 
igår så var jag ute och körd elite cross och övade på att växla i luften på bakhjulet alltså. första gången när jag fick upp den på 2:an så petade jag i 3:an och kicken som kom var nog lite för stor; hojen reste sej rakt upp, alltså verkligen rakt upp och jag bara väntade på att slå över. säkert 3-4sek så bara rulade den så på bakhjulet rakt upp innan dne valde att tippa framåt istället för bakåt vilket jag är brutalt tacksam över... det gick nog iaf i minst 50km/h.

99-07-22. nu har jag varit på semster. åkte 30mil ner med bil till Helsingborg, tog båten över till Danmark, köpte 60liter öl och åkte tillbaks. körde SAAB 93 Viggen ca 30mil. den har LITE mer under huven än fars gamla förgasmotor har. ca 130hk mer.
Annars så har jag inte gjort så mycket. förutom kolvbyte och honing av cylindern då. och kraften när jag la i 1:an slog loss svänghjulet så muttern hade skruvat ut sej typ 1cm så snänghjulen låg och glappade. se så har jag lånat ett slutsteg av min bro somjag provmonterade idag. och då lågnivåerna är olika så fick jag köra med högnivå. vilket inte funkade så klart så nu har jag gjort svergies fulaste provmontering som förutom att dne ska funka, inte funkar.

0722-02.jpg (28572 bytes) 0722-03.jpg (29871 bytes) 0722-01.jpg (34533 bytes)

99-07-19. sköna sommar! var ute och lade en sula med mopeden med en kompis. vi var hos en annan kille och kollade på slutsteg som jag ska ha och så var vi på väg hem. vi kom till den längsta och brantaste nedförsbacken på dal och så låg vi och presade nedför. "nu ska jag vara busig" tänkte jag och la i 3:an. min kompis flinade brett, när jag sedan la 2:an. han skrattade ännu mer när jag sedan petade i 1:an i ca 55km/h. jäääääävlar vad det varvade... en brutal uppskattning så skulle jag gissa på runt 15-16000r/min. sen växlade jag upp till 4.an igen och skulle åka vidare. "knak, donk, ihhh" lät dte då ifårn motorn. "fan också" tänkte jag och var helt säker på att jag knäckt vevstaken så illa som det lät när jag kickade. jag hänkade hem och plockade av cyllen och med massor utav våld även kolven så kunde jag konstatera att ca halva kolven smält fast i cylindern, nästan iaf. totalt sönder var kolven iaf. så det blir till att hona och skaffa ny kolv... gud vad jobbigt. när jag ändå hade av den så var jag ju tvungen att fila utblåset också... fast efter märken i cylindern så är jag inte så säker på att den kommer gå bättre, och jag kommer knappast lägga i 1:an i nåra mer nedförsbackar när man kör på en pissig mineralolja som kostar typ 5kr/litern. så nu blir det bara att ta fram min gamla trotjänare igen... min DKW ifrån 1968!

719-02.jpg (29124 bytes) 719-07.jpg (39354 bytes) 719-03.jpg (25448 bytes) 719-04.jpg (28507 bytes) 719-05.jpg (23330 bytes) 719-06.jpg (34543 bytes) 719-01.jpg (38218 bytes)

99-07-16. var på "kalas" hos en kompis och skulle hem framåt 1-snåret på natten och körde den gamla vanliga grusvägen hem. den består av en lång raka och sen kommer det en svag kurva runt massor av enbuskar. jag kom väl i ca 55 skulle jag tippa på och plötsligt så kommer det bara fram nåt brunt ca 2m framför mej. hinner knappt reagera för än jag smäller in i rådjuret i full sula. huvet klipper jag med framskrämen/lyktan medans kroppen studsar på mitt vänstra ben och rådjuret rular iväg in i diket. "jaha" tänkte jag. "ska jag behöva slå ihjäl ett rådjur till nu?" (smällde ett rådjur med bil för ca 1½ år sen som jag fick slå ihjäl med domkraft). jag åkte tillbaks och kollade efter jag fick stopp. men det hade sprungit iväg.  och det var tur att det hoppade ut såpass fort så jag smällde det framifrån för hade det kommit in i sidan på mej så hade jag nog gått omkull rätt hårt.
Och sen så var jag på Skara sommarland och provade bungy jump. fy fan vilken otrolig känsla alltså! jag rekomenderar det stark till alla som underar. frihetskänslan var total! liksom bara vara fri, helt kolosalt skönt alltså.

99-07-14. nu var det ett tag sedan jag uppdaterade. jag har haft fullt upp med att roa mej. sommar är ju alltid sommar. fast nu så är det lite halvsurt väder så då får jag väl offra mej att uppdatera. det enda jag gjort som är värt att nämna är väl det som står på bilsidan, på fritiden så har vi väl grillat, åkt vattenskidor, festat och dylikt.

99-07-05. var hos en kompis och körd elite volvo idag. vi var ute på en privat grusväg och sladdade lite med bilen. så skulle jag ta mej en tur och dte gick finfint! lätt ställ genom första kurvan, lite bredare i nästan och i nästa igen så börjar bilen slänga. Vänster, höger, vänster slänger dne mer och mer. är ute och karvar lite i gräset innan den slängd eöve rpå andra sidan och får kontroll på en liten äng. "HRRM" sa jag och körde vidare. sen så har dte inte hänt så mycket. har provat lite ljud i bilen fast mitt slutsteg på 2*25W (HAHA) är inte gjort för att driva 2st 12" basar på 450W st. så jag letar efter nytt steg. om det finns någon som har 4-kanals steg till salu så tveka int eom att maila.. effekt bör ligga på runt 4*100W. ska köpa kjolpaket här i dagarna, kommer nog göra gott!

99-06-29. var på skroten och letade efter innertak och hittade ett hyfsat fint. förutom svart rand i kanten runt takluckan som jag och andreas  ( en kompis osm jobbar där) konstaterade till vattenskada och han sa att det var en bra anledning till prutning så jag bjöd100 istället för 200 som jag gjort dagen före. så föreståndaren gick ut och stack i huvet i 1 sek och sa: "det är ju damm"
-"näääh" sa jag "det är INTE damm, det är VATTENSKADA."
-"då ska du inget innertak ha" sa han och gick. då blev jag så förbannad så då sket jag i det och åkte hem, sicken jävla gubbe alltså.
I övrigt så har jag lyckats bra i jobbet. igår så backade jag in i garageporten med firmabilen. nytt glas kostar 620:-. idga så var vi i en affär på lagerintaget där dom har en slags garageport som öppnas genom att man drar i snöre bakom nåra pallar. jag som aldrig varit där för ställde mej vid dörren, tittade mej omkring efter öppningsknapp och fick se en mycket lämplig knapp på höger sida somjag trycke på. "poff" sa dte så sprack en tunn jävla plast där och vips så åkte dörren upp. sne kommer en tanta där och undrade vad jag hade gjort eftersom dörren inte gick ner. ojdå, dte var visst nödöppningen jag kommit åt. dörren gick inte stänga och där vi åkte hem var dörren fortfarande öppen. den ska i vanliga fall automatisk stängas efter 10sek eftersom kylan annars försvinner. men jag kan ju trösta mej med att jag inte är ensam. en arbetskompis körde in i en lyktstolpe med en 15m skylift så den vek sej en aning.

99-06-26. japp! midsommardagen och jag mår prima! gårdagen var riktigt trevlig med bl.a. traktoråkning in till samhället för att hyra en film, fast det var visst stängt. detaljer ska vi inte gå in på. idag så kom det hem 2 kompisar imorse som behövde lite hjälp med en puch. vi åkte och hämtade den på den andre killens flakmoped och så skulle jag svetsa fast drevet. hans splines var helt borta. drevaxeln var helt runt. så jag svetsade fast drevet, seriöst eller vadå? sen så när odm ändå var där så hämtad ejag digitalkameran så fick dom ta lite kort på när jag körde, läs/titta på cross-sidan.

99-06-24. har blandat cement idag. och burit cement. jag bar sammalagt ca 1,3ton cement med händerna idag... dte var rätt slitsamt. sen åt vi glass och åkte hem. blev rätt smutsig på köpet. när man häller i vatten i tobolan (hoppas jag att alla vet vad dte är) så kommer all cement som snurrar upp och ramlar ner i allt vatten så dte sprutar rätt ut ur den, och det fattade inte riktigt jag förrän det var försent, att vinden alltid vände så man fick den emot sej när man hällde i alla säckarna med cement gjorde inte mina kläder renare precis. köpte framspoilers igår för 200:- om jag säger att det var min bror som fixade det så blir ni väl knappast förvånade. Såg igår efter tips att Fortunecity hade tittat på min sida och lade den som första länk bland deras sidor under namnet "Klickvärt". dte  är jag riktigt stolt över!

924-01.jpg (22789 bytes) 924-02.jpg (19891 bytes) wow.jpg (8542 bytes)

99-06-22. skaffat fälgar som sagt, blev skitbra, se på SAAB-sidan. i övrigt har dte inte hänt så mycket. har haft otroligt slapp dag på jobbet idag... inte gjort nåt alls ungefär. förutom att vi var på ett fängelse med massor av mystiska håriga män med axlar breda som en garageport. när dom skulle ut på rast så var vi tvunga att flytta på oss för vakterna vill inte ta risken att dom gjorde nåt dumt. "ojdå" tänkte jag.

99-06-21. min bror har skaffat fälgar åt mej, hur bra som helst, läs mer på bilsidan. där står dte mesta, dte enda jag kan påminna mej att skriva om här är att jag lyckades sparka AV(!) kicken igår på min FS1. tycker jag är en otrolig bedrift!

0621-03.jpg (29267 bytes)

99-06-20. var på Åsebro igår. fullt ös. där kom det en Golf GTI jävligt läcker inrullande och började köra Apsvett:s - Tjackhoran. en vild version av Vengaboys - boom boom boom. den rekomenderar jag till alla som har bisarr smak av kul musik. Finns på come.to/kkmp3. hur som helst så var det fullt ös. jag har fickat ett race emot en häst med crossen. efter en försmädlig förlust med orginal-DT för 2 år sedan så har jag hämtat nya krafter och utlovade vinst inför alla med min RM. ska dit nån gång om nån veka när inte mina föräldrar ser mej. den här gången kan jag inte förlora! har förövrigt gjort massor av nya sidor men jag är på G så om ni vill ha nån annan sida så maila mej så kan jag kanske göra en till.

99-06-18. KÄNDIS!!! whooho! gissa vem som har varit med i Rix morgonzoo? höhö! jag! Jag ringde in typ 20ggr på rad och så sade någon:
-"Rix"
-"Hej" sa jag.
-"vad tror du det är?"
-"en kassettbandspelare" sa jag.
-"vänta lite..."
nu så sänkte jag radion för att det inte skulle bli rundgång. så stod jag med mobilen till örat med dunkande hjärta...
-"hallå" sa jag. "halllllllllå?" jag undrade om dom had ekopplat mej eller vad dom sysslade med...  jag väntade ett par skeunder och sa "halllå" igen samtisigt som jag höjde volymen på radion för att höra vad som hände.
-"HAHAHAHA!" hörde jag bara ifrån gänget i studion. (måste låtit lagom cp med mitt hallåande)
-"jag hör er inte i telefonen men på radion" sa jag.
-"Lyssna då på radion" sa de. "vad heter du"
-"Henrik Karlsson" sa jag
- "det låter som du ringer ifårn Mars" (dte var värsta rundgången eftersom jag var tvungen att ha raqdion på för att höra dem)
-"nä dte är mobil" sa jag
-"Vad tror du det är då?"
- "en kassettbandspelare som man spolar tillbaks och tar stopp så det hackar i bandet"
-"Jasså, är dte det?"
-"ja dte måste dte vara" sa jag
-"det är rätt" sa en av dom
-"JAAAAAAAA!" tjoade jag
- "nä, men du är väldigt nära" bytte dom sej till sen.
-"Fan också" sa jag.
- "jag så kan man ju också säga" sa dom. "du får iaf ha en riktigt trevlig dag"
-"Tack, detsamma" sa jag.

4000:- stod på spel och jag missade det.. jag som var så nära... satan också. men jag är ju kändis nästan! hur som helst så hittade jag 3st 2,5" avgassystem som jag fick av SAAB idag. nu ska jag svetsa ett eget hade jag tänkt mej. får se hur det blir.

99-06-17. Nog om det tråkiga! igrå var jag ute en svängmed crossen och av en händelse så satt jag lite längre bak än vanligt när jag drog upp dne på bakhjulet och hävde mej framåt över sadeln om man säger så, och vips så öppnade sej en massa roliga möjligheter! bland annat att slå över utan förvarning men även att ligga och balansera väldigt länge med gasen. glad i hågen gjorde jag samma med en gång och det blev lite väl mycket! att dne inte slog över var vl ett under antar jag, men jag ska arbeta lite mer på det. hade tänkt mej att få hit nån kompis också som kunde ta kort på när jag körde lite så ni hart nåt att gotta er med!
så lyckades lackning rätt bra med vindavvisarna på SAAB:en. det flammiga gick bort med vax. bilder på SAAB-sidan.

99-06-13. senare samma dag... skulle som sagt till en kompis och titta på hans 740.. men han var inte hemma så jag fick åka hem  igen och då hitatde jag en så jävla läcker genväg, lera, gräs och allt! i där men min tuffa Fs1:a och spann järnet i leran i finkläderna. hur somhelst så låg jag och körde i ett traktor-spår utan att jag märke detta för dte var gräs där också... så skulle jag svänga undan för en vattenpöl. men framhjulet tyckte att det låg så bra i ränan som det gjorde så jag svängd emen mopen fortsatte rakt, vilket resulterade i att mopeden fullkomligt dök ner i leran och jag märker bara att mopeden försvinner under mej och jag dingalr iväg över styret och landar mitt på huvet som vanligt och voltar runt i leran och skriker ut några väl valda ord. byxorna ser ut som fan och jackan cokså. "tur att ingen ser mej" tänkte jag. då ser jag två hästar som är på väg... upp på moppen fort tänkte jag.. kickade... kickade... kickade... sprang och då startade dne... gick ca 5m... sprang mera... startade i nåra meter och dog. fan också tänkte jag... vatten i tändhatten så klart.. rycka loss och rengöra och ser ryttarna kommer närmre och närmre.. springa mer. trött och jävlig och helvetes förbannad kastar jag mopeden så långt jag orkade och hoppar lite på den. sen lyfter jag upp den och så rider dom små jävla flinade idioterna förbi och flinar. och ninte nog med det. sen ställer dom sej 100m bort och tittar! jävlar vad sur jag var.. sprang mera, torka tändhatten, strade lite, dog, torka, springa osv. när jag kommit runt ett hörn så gick dom iväg men hästjävlarna för att kunna se mej ändå! men då staratde mopeden och jag körde i ursinnigt tempo hem, nästa gång jag ser dom så ska dom fan i mej få en ljuddämpare upp i röven på hästjäveln!

0613-01.jpg (24145 bytes) 0613-02.jpg (24000 bytes) 0613-03.jpg (42064 bytes)

99-06-13. helg... sov 14h igår natt. det tycker jag talar för sej själv vad det gäller mänsligheten i att gå upp 5.30 varje dag och göra skitjobb. hur som helst så har jag lackerat vindavvisarna. det blev inte alls bra. det blev apelsinlack för hela slanten + att dte blev nån konstig nyans i skiten.. ungefär som bensin i vatten om vi säger så. jag funderar nu på att skippa kjolpaket... min bror tycker det och jag vet inte riktigt vad jag tycker. jag ska iaf snart lämna in stötfångarna för lackering, så mycket vet jag. nu har jag även fått ordning på billjudet lite mer. satt in lågnivåkabel och satt tillbax allt så nu ser dte vettigt ut igen. har möjlighet att komma över 12" och 2 st 8" 2vägs-koax för 1500:- av märket pioneer. allt har ett nyvärde av ca 5500:- så jag hoppas innerligt att han vill sälja det snart, för jag VILL HA BAS! ska i eftermiddag bort och titta på en stenhårt hottad 740. Återkommer med bilderpå denna. som syne spå bilderna här nedan så har jag gjort en provmontering av vinge också.

6-13-01.jpg (32748 bytes) 6-13-02.jpg (23418 bytes) 6-13-03.jpg (36863 bytes) 6-13-04.jpg (35240 bytes) 6-13-05.jpg (47125 bytes) 6-13-06.jpg (45468 bytes)

99-06-11.  fick roa mej med att slå ner 200 armeringsjärn i betong som brännt i 5-6h vilket betyder att den är jävligt hård... inte blev dte bättre av att dte vibrera så mycket så att man missade vartannat slag och slog sej på näven som man höll om järnet istället. hur som helst så ä jag trött på sommarjobba efter redan 1 vecka. men jag måste ju skaffa pengar till bilen. har nu kopplat in slutsteget till framsystem och har precis kört slut på batteriet. det blev lågnivåkabel som jag fick lånat av min bror. han är bra att ha. har varit och tittat på diverse grejer till bilen också; skinnklädsel, fälgar och innertak och diverse. det enda jag fick köpt nu så här rakt av var vindsköldar till luftutblåsen på sidorna.. dom var lite halvdanna så fram med farbror plastic padding!

99-06-07. totallyckad dag... vaknade av något som jag uppfattade som ett mummlade som även kallas radio, och med påsar stora som pungar under ögonen gick jag upp 5:30 efter att ha somnat 2:30... tjoho; 3h sömn, precis vad jag behövder för att vara utvilad. sen skulle jag iväg till jobbet där dte var rätt lungt förutom att jag råkade köra näven i en bandsåg. jag borrade lite i berg också för det är ju så manligt, det har man ju sett i tv hur svettiga män i bar överkropp står och  borrar i berg, så fylld av inspiration och till alla flickors jubel 30 mil ut i vildmarken så tog jag av mej min t-shirt, och började skaka. skit samm. hur som helst så var jag på väg hem sedan och då ringer bobba och vill få mej spela B-lagsmatch. visst. kommer dit, värmer upp, börjar spela och får nästan skickligt snabbt ett klockrent skott rätt på ballarna, "KUUUUUK, VAD ONT DET GÖR " tänker jag och kniper ihop och gör ett halvklent; knappast trovärt leende emot publiken som asgarvar medans jag försöker stå på benen, går ett par steg och känner smärtan öka. ajajaj... dax att byta... så jag ramlar av planen och blev liggandees i gräset större delen av första hallek. inte blev dte bättre av att vi förlorade matchen med 9 eller 10-0. kanondag.

99-06-06. Gick upp 12:30 efter gårdagens festande på Åsebro Festplats. Lotta Engebrg var sämre än väntat och ändå var förväntningarna inte stora. Skulle träffat en kompis där men han den lille stackarn hade däckat redan vid förfesten så han låg hemma... så det blev till att umgås med andra i spöregnet som pågick oavbrutet sen jag åkte hemmirfårntill jag åkte hem vid 01:30. på vägen dit så åkte jag FS1 i spöregnet.. jag hade ingen tändhatt, utan tändkabeln gick direkt på tändstiftet och detta kombinerat med spöregn är ingen bra blandning... det slutade i att jag fick skjuva 5ggr... jag badade i svett och mina lungor skrek syre i den svettiga hjälmen, fick dock tag i en tändhatt hos en kompis.
Hur som helst så har jag grejat med billjud idag. min brorsa kom med ett slustge på 2*20w som jag ska ha till mitt framsystem och det blev ett sjujävla kopplande med kablar och kableskor, nivåer och kanaler hit och dit. hittat iaf styrsignalen till den elektriska antennen. slutsteget funkade fint via lågnivån med värre var dte med högnivån... sicken elhärva det var... kolla bilderna nedan. jag fick dte aldrig funka me dhögnivå så imorrn blir dte till att åka och införskaffa lågnivåkabel på Bilradiolagret på Överby... ska  upp 5:30 imorgon och jobba dessutom... kan det bli bättre...?

0606-01.jpg (29069 bytes) 0606-02.jpg (31591 bytes) 0606-04.jpg (32660 bytes) 0606-03.jpg (46294 bytes) 0606-05.jpg (38087 bytes)

///Henrik Karlsson