2003-12-31. tänkte här berätta lite om förrgårdagens bravader när det gällde besiktning av en saab 900 S som jag köpte i somras för att tjäna mej en hacka på. bilen skulle besiktigas och gjordes så av min bror då jag pluggade i linköping i början av Dec. bilen fick 2 anmärkningar: löst batteri och dålig handbromsverkan. "fan vad bra" tänkte jag och tyckte dte var enkla fel. det visade sej att ena handbromsvajerns hölje var trasig och hanbromsvajern hade mer eller mindre rostat fast. jag köpte en ny och bytta och allt så ut att funka fint och verkade ta okej. så jag skruvade fast batteriet och begav mej till besiktningen kl 10 på drive-in. dom visade sej vara lite undermannade så jag kom först in 10:45 ungefär. han kikade på batteriet och det såg bra ut. sen upp på bromsrullarna och körde lite och så började han rycka i handbromsen. han ryckte länge och väl och jag tyckte det såg bra ut på värdena. besiktningsmannen hade en helt annan åsikt: "den tar fortfarande för dåligt" sa han och tittade på mej... "oh shit" tänkte jag och började berätta att jag bytt vajer osv, han fortsatte dock med att säga: "den behöver spännas mer".
Jag frågade lite snällt om det var möjligt att jag fick 10min på mej att fixa det på plats? "javisst, det ärju trots allt jul, du kan t.o.m. få låna lyften". skitschysst tyckte jag och gav mej i kast med att försöka lossa bultarna bak vid oken så jag kunde komma åt insexen och spänna handbromsen bak. detta visade sej inte gå. lyftrampen var i vägen. "satan också" tänkte jag och sänkte ner bilen och började spänna framme vid handbromsen istället, i hopp om att detta skulle räcka. gjorde det så fort och halvseriöst dte bara gick och sa sen till killen hur jag gjort och att jag var "klar".
"kör runt så vinkar jag in dej" sa han. klockan var nu en 11:15 ungefär. fick vätna några minuter och sen in och upp på rullarna. killen rycker febrilt i handbromsen men mätvärdena var verkligen inte på min sida... 10% och jag behövde 16%... "tyvärr grabben, fortfarande för dåligt". jag blev smått besviken på mej själv att jag inte kollat handbroms ordentligt innan jag åkte hemmifrån, och börjar du be lite svagt: "kan du inte släppa mej så LOVAR jag att fixa det när jag kommer hem?"
besiktningsmannen höll inte alls med: "nej, då skulle ju alla få åka igenom". jag förstod det uppenbara, att jag skulle få ombesiktiga EN GÅNG TILL på en sån skitsak och kände mej ganske nere. då säger killen: "du är du ledig idag eller?" 
-"ja" svarar jag.
-"Då kan du åka och fixa det så låter jag bilen stå inne i datorn så kommer du tillbaka efter lunch 12:45, så fixar vi det då"
Jag blev skitglad och tackade och bockade och får iväg... nu är ju dock problemet att jag har över 3mil hem så jag åkte hem till marty och tänkte låna hans garage. marty var inte hemma, han jobbade och svarade inte på mobilen.. ajajaj, hade varken bensin, råd, ork eller lust att åka hem och skruva så jag ringer min bror och frågar om han vet nån med garage i vänersborg. "kolla med Henke, min arbetskamrat". det visade sej att henke bodde bara några 100m ifårn marty där jag befann mej så jag åkte dit. hade aldrig träffat killen förut ska nämnas också... knackad epå dörren och han öppnade. jag fick berätta läget, att jag var brorsans bror och läget med bilen. det visade sej att han hatade fascisterna på bilbesiktningen så han hjälpte gladerligen till och lånade ut garaget. så jag fick upp med bilen och kravla under i "finbyxor" och ligga med en massa smält snö droppandes på mej och skruva på oken i ett tag. sen in i bilen och justera vajer och sen under igen och skruva mer. till slut var jag nöjd, lyfte ner bilen. tackade så mycket för hjälpen och begav mej emot besiktningen igen. in och prata med killen och så vinkade han in mej igen. upp på rullarna och så drog han kryckan medans jag höll tummarna. och se på fan. däcken låste sej på rullarna! killen log nöjd och sa: "det var lite skillnad de!". så kommer vi fram till lyften, där en annan besiktningsgubbe står bredvid och kollar en annan bil. han tittar på mej och säger: "jasså är du här nu igen? 3gången idag va?" och så flinade han.
Bilen gick igenom och jag är jävligt tacksam över den mycket snälla besiktningsgubben. jag besiktigade handbromsen 3ggr,och betalade för en. tack för det! jag rullade ut ur hallen strax efter 14-tiden... 4h hade jag vart där :)

Så igår var det ett par och kikade på bilen, dom bjöd 12.000 vilket jag tyckte var för lågt. idag kom en kille och kikade på den och han köpte den sedan. vi hade visst mycket gemensamt så vi satt och pratade i typ 3h innan han begav sej hemmåt med bilen. i år sålde jag 900 S:n på nyårsafton. och förra året sålde jag mercan på julafton... blir nästa bil på födelsedagen kanske? :)

14.000kr fick jag till slut iaf. gav 4.400kr för den.

skickar in lite bilder på Bettan också så här i efterhand:

0112-02.jpg (42540 bytes) 0112-03.jpg (40577 bytes) 0112-04.jpg (52266 bytes) 0112-05.jpg (43758 bytes) 0112-06.jpg (50411 bytes) 0112-07.jpg (47565 bytes) 0112-08.jpg (37801 bytes) 0112-09.jpg (41048 bytes)