2002-07-02. så vare dags igen... nytt bilköp. en saab 900 S köptes mer eller mindre över telefon, kunde inte låta bli då priset var förmånligt (kommer ej nämns förrän bilen är såld). hade ingen aning om skicket mer än vad ägaren sa och det brukar man kunna ta med en nypa salt, men som sagt, den lät bra för priset. jag lånade ett bilsläp av en granne och begav mej ifrån trollhättan emot..... södertälje! fy fan vilken jävla bit det är. åkte hemmifrån vid klockan 8 på morgonen en tisdag. var uppe strax innan 2, och hade då kört rätt fort med tanke på att jag hade ett släp jag inte fick dra med den bilen. och med tanke på att jag inte ens hade BE-körkort. men men, måste ju leva lite vilt ibland. fick efter nåra mil mycket riktigt möte med en polisbil. jag glor med tallriksstora ögon i backspegeln och OUPS! bromsljusen tänds.... bilen saktar in.. och gör en U-sväng på vägen! "Shit pommes frites!" tänker jag och stämplar på för allt vad min brors lånade 9000 i16 är värd (mycket bekvämare sätet, ångrar inte lånet en sekund). "fan måste gömma mej i skogen nånstans!" tänker jag med hjärnan nere i ändtarmen nånstans. letar förbrilt och med ångest efter nån avfartsväg men hittar ingen! gör nåra vilda omkörningar och trots ett febrilt tittande i backspegeln så dyker aldrig polisbilen upp igen... lyckligtsvis. kan säga att jag trots 10mil extra på mätarn fortfarande kikade i backspegeln efter polisbilen.

nästa sak som hände var på E20. ligger i omkörningsfilen i kanske 100km/h och ska köra om 2 lastbilar soml igge ri säg 95. jag ligger kvar i mina 100 och börja rlångsamt närma mej den första. precis när jag har fronten jämnsides hans röv kör han ut i min fil! jag får tvärnita för att inte köra in i honom och jag börjar blinka med ljuset som en spasmisk människa runkar ungefär. jag börjar gapa och skrika i bilen i tron om att han ska köra mej och sen är det hela kroppstyngden på tutan som gäller! hänger kvar på tutan  tills jag ligger bredvid lastbilsjäveln, slänger mej då över till passagerarsidan och glor ut och upp genom rutan och för ögonkontakt med snubben i bilen. jag gör det internatinella tecknet för att jag tycker att han ska gå och dö ungefär, dvs långfingret. av nån mystiskt anledning så verkade inte lastbilschaffisen gilla detta nåt vidare så han började jaga mej! men som sagt. en lastbil går ju inte nämnvärt fort så jag rullade sakta och säkert ifårn honom i mina lugna 100.

nästa intressanta incident är när kör på en mindre väg (trro det var innan ovan incident men känns som det kvittar) jag ligger och småglider på en 90väg i 85. lugnt tillbaka lutad i dom mycket bekväma sätena. får se nåt i gräset i ögonvrån och istället för att reagera med en gång(var nog lite seg) så började jag funder apå om dte var en hare elelr nåt. såg nåt svagt ljusbrunt nämnligen. det hela gick ju ifs rätt fort men ur det tydligen väldigt HÖGA gräset kommer en fet jävla rådjursbock springades och har bestämt sej för att han ska ta mej fan före mej över vägen. jag tvärnitar. låser upp alla 8 hjulen jag kör omkring med, 9 om vi räknar med reservhjulet. det skriker om däckenoch rådjuret missade jag med säkert 1m marginal.

sen är jag uppe i södertälje. detta är då ca 43 mil senare! är då aningen "matt" på att köra bil. fan vad tråkigt det är att köra bil! träffar killen och kikar på bilen. lite små saker är fel. ABS (smått och smått) funkar ej. luktar lite bensin, lite rost och lite bucklor. men som sagt. jag had einte åkt 43mil för att "titta" på en bil. jag prutade lite (nästan så jag skämdes), och lastade sen bilenoch begav mej hemmåt. körde nu långsammare av uppenbar anledningen.

på väg hem ser jag en unge med sin morsa elelr nåt komma cyklandes till vänster. ungen trampar på som SATAN, är väl typ 12bast eller nåt. jag sitetr i bilen och fundera rpå vad fan ungen pysslar med. när han närmar sej vägen ca 30m framför mej när jag ligger i 80km/h med 1.6ton på släp så inser jag att ungen har tänkt att cykla över vägen! jag bromsar så mö jag vågar med tanke på släpet samtigt som mina instinkter sätter i kraft: jag häver mej på tuta samtidigt somjag häver mer elelr mindre hela mej själv på instrumentbrädan och pressar upp så många långfingrar jag hade över, dvs en. ungen såg ut som han sket på sej ungefär när såg en helvild henke i bilen. han fattade ju fan inte vad som kunde ha hänt om jag kört på honom! jag kunde ju för FAN ha repat brorsans bil!

sen möter jag upp pelle i THN som gjort en JÄVLA bra deal med mej angående bilen som vi inte heller ska gå in på. nåra kort nedan är hans.

just nu är bilen i garaget för lite rostlagning och utbucklig av bucklor. sen ska lådan bytas och bilen tvättas och rubbas och vaxas och säljas.

0702-01.jpg (37958 bytes) 0702-02.jpg (35383 bytes) 0702-03.jpg (32322 bytes) 0702-04.jpg (44933 bytes) 0702-05.jpg (38806 bytes) 0702-06.jpg (43156 bytes) 0702-07.jpg (44656 bytes) 0702-08.jpg (35314 bytes) 0702-09.jpg (49028 bytes) 0702-10.jpg (31438 bytes)