2003-01-14 - Så där ja, har vart ledig en dag, jobbat en dag, och sen bli jag sjuk. skitskoj verkligen, har typ muskelont i helakroppen, apjobbigt, men men, får la vara glad att jag inte blev sjuk i alperna.  så äre väl tänkt jag ska försöka sammanfatta lite om hur dte var nere i Val Disere i franska alperna, och kort och gott kan man ju säga det var kanonbra! men misstänker ni vill ha lite mer detaljer, soo here we go!

2003-01-04. avresedag, gick upp på min födelsedag, ett år rikare, ett år närmare gubbe, undra hur gammal man måste vara för att bli kallad gubbsjuk? gick upp vid 6snåret iaf, ute var det horaktigt kallt, runt 20minus, jag sätter mej och försöker trycka i mej lite frukost, men är inte nämnvärt hungrig, begär mej till Elof och Hanna, lastar på dom med bagage och skidor... skidorna tog vi I bilen... sen till Lena och i med henne också, lyckligsvis så körde jag för dte var trångt för dom där bak.
ner till Landvetter och checka in, handlar en för oss just då svindyr fralla för 40kr. sen får vi efter mö väntade gå på planet. där får vi sitta ett tag innan dom säger att ett tekniskt fel har gjort så att vi ej kan flyga. så vi får gå av och så säger dom vi får vänta i typ 3timmar. efter 5min får vi dock gå på igen och flyger sen ner till malmö där det är planbyte. mer väntetid, sen när vi sat oss p planet så får vi vänta mer för Chambery som vi ska flyga till har så liten kapacitet så det är kö där. efter ca 30min får vi flyga och väl nere i Chambery så får vi cirkla ca 10varv uppe i luften innan vi får landa. sen väntar 3-4h lång busstur. det var snökaos där för att dte natten innan snöat ½m snö. vi skulle vart framme i Val disere vid 18-19, men blev ett tag efter 22 istället, så vi gick och köpte oss en kebab för 65kr och en Cola till den för 25 kr och sen gick vi och lade oss.

2003-01-05 Nu gick vi upp vid 8 eller nåt, åt inget, för dte hann vi inte eftersom vi inte hade mat och inte hann handla, sen iväg och hyra skidor, fick bli ett par Atomic carvingskidor, sen hämta liftkorten som gick på 1700kr, sen iväg med guiderna ut i backen som skulel visa oss hur vi hittade runt i alperna, vilket visades sej sådär lätt. 30mil pist är lite svårt att hålla ordning på. första dan var dessutom dimmig, snöig och mörk, så man fick imma på glasögonen, snö på dem, sen visade dom alla skitbackar så vi fick typ staka oss hela tiden, lagom skoj. sen framåt middagen så gick vi in på en resturang  i backen och åt. och där var det inte billigt nånstans. en pasta boloneise kostade 125kr, en brödbit 10kr, en vatten till det gick på ytterligare 25kr, verkligen sjuka summor.
Vid ett ställe så skulle vi åka lift, en liten speciallift som hade 2st avgångsställen. vi skulle av på det senare stället, liften ville dock annat, så den tvärsvänger in på avstingninsplatsen och 6pers börjar slita i bygeln som ska upp jävligt fort nu! jag fastnar med mina skidor vid sidan av avgångsrampen, när jag väl kommer loss så sitter jag fast i david som plöstligt bara försvinner ifrånliften. "plupp" så låg han under liften istället och mina skidor sitter nu fast i en ful fransos snowboard! efter mycke tom och men kommer jag loss och kanhoppa ner, vänder mej om lagom för att se hur david som nu fastnat under liften släpas med den ner över en kant och liksom nästan försvinner över kanten innan han kommer loss och kommer därifrån :)
på kvällen skulle vi ut på välkomstmiddag med lite annat folk som åkt med, så vi gick ut, och åt 2rätters med en go öl till det, sen tog vi en öl till, och en till och en till och en snapps osv, till slut vare bara jag och david som var tappra (fulla) nog att orka sej kvar. framåt småtimmarna börjar vi rulta oss hem vilket går helfint, går i däck runt 2tiden

2003-01-06. Elof vaknar och går ut för att handla frukost. klockan är runt 9. jag känner mej lite tung i huvet, pimplar i mej nåra liter vatten, och sätter mej på sängkanten. kikar precis ut i korridoren när david fullkomligt kastar sej ut från sitt rum, gör en 90graderssäng och svänger så kraftigt så han nästan är upp på väggenoch springer, gör en skarp vänstersväng nån meter längre fram och fullkomligt dyker ner med huvet i toalettstolen samidigt som han med en imponerande snabbhet lyckades stänga och låsa dörren. och ungefär mitt i alltihopa hör man ett rejält *OOOOÄÄÄÄÄÄÄHHHHH!* som sen följdes med ett ljudligt *SPLASH*, likt du häller ut en 10litershink med vatten på asfalt, han gjorde med andra ord en REJÄL magtömmning. jag reser mej upp, flinar, kliar mej lite på pungen och pillar ur lite kalsongludd ur röven och går in till tjejernas rum. dom tittar på mej, jag tittar på dom och säger: "lyssna lite nu på david". det blir knäpptyst i några sekunder, sen kommer ett ljudligt och helt ofelbart ljud från davids vid det här laget slitna mage och strupe, han lyckas denna gången med en ännu brutalare tömmning! Jag flinar åt tjejer och tycker det hela är skitkul. tjejerna tycker synd om david och är äcklade. jaja, kvinnor och humor...

dagens väder hade inte mycket att erbjuda skiväder, så skuggigt så man såg inte vart man åkte, astråkgit att åka mer eller mindre. david gjorde nog rätt som spenderade dagen i sängen.

på kvällen var det pubrunda. david som betalt sin biljett dagen innan var tvungen att följa med, han verkade dock lite seg, jag erbjöd med dock snällt att dricka upp allt han inte ville ha, och han var inte särskilt svårövertalad.
tror det var på den 3:e eller 4:e pubben där dom hade ett spel som hette "finn 5 fel". där hängde några 25åriga engelsmän och spelade. jag stod och kikade över axeln när dom tryckt ep skärmen för att markera felen då. på en bild så hittade dom inte alla felen, men jag såg det så jag sträckte mej imellan och pekade och ropade: "there!", engelsmännen ropade tillbaka: "push! push!" och jag tryckte och dom fick rätt, och så här fortsatte det sen i kanske 10minuter, och jag hjälpte dom kanske 4-5ggr, och det gick verkligen bra för dom, började närma sej rekord! då dyker det upp en bild där dom bara hittar 4fel. jag fullkomligt kastar mej fram och trycker på det 5:e felet. tryckte hur många ggr somhelst verkade som, fast dte egentliga felet var nog att jag var för full så efter lite väl mycket tryckade på skärmen så kom ett stort rött "WRONG, GAME OVER!" upp på skärmen, som ni nog förstår så blev engelsmännen inte allt för glada, david som var den nyktra i sällskapet tyckte dom såg väldigt sugna på att spöa upp den dumme svensken som förstört deras spel, men jag hade redankommit över förlusten och stod nu och kikade på damerna i baren som roade sej med att hälla vatten, sprit och annat skoj på varandra till allt folks jubel. här skulle min fotografiska talang komma till nytta, fick tag i kameran och plåta lite, vilket resulterade i 2 fina kort! se själva!

0114-01.jpg (46093 bytes) 0114-02.jpg (42642 bytes)

Sen skulle vi vidare till "Varm up" där nere hade dom en tjur man kunde rida på, det var man ju tvungen att prova. på väg fram så möts jag av en kilel som är totalt nerblodad i ansiktet, fullkomligt rinner om honom. lit elängre fram står en kille med en röd, före detta vit handduk för näsan. och runt omkring tjuren så är hur mö blod som helst typ, men men, ingen för en hård svensk tiger! upp på tjuren och där vevas det runt rejält. folket jublar och jag klamrar mej med dödsförakt fast, gick faktiskt riktigt länge, innan jag for av.

0114-03.jpg (27576 bytes) 0114-04.jpg (27995 bytes)

2003-01-07 - kanonväder, lite törstig ger jag mej ut i backen vid 9 ändå, klarblå himmel, solskenosv, helt oslagbar! här är lite bilder över alperna på runt 3000m höjd över havet

0114-05.jpg (34723 bytes) 0114-06.jpg (32171 bytes) 0114-07.jpg (29994 bytes) 0114-08.jpg (32390 bytes)

Och här uppe på den absoluta toppen, 3550m över havet, kan säga att utsikten var lika häpnadsväckade som det var snorigt kallt!

0114-09.jpg (29270 bytes) 0114-10.jpg (27013 bytes) 0114-11.jpg (28452 bytes) 0114-12.jpg (23352 bytes) 0114-13.jpg (22286 bytes)

framåt efermiddagen blri jag hungrig och åker hem och lagar mat, så var det utgång igen, vi ska in på ett ställe som heter Victors och i dörren möts vi av en hel armé av stupfulla engelsmän som klätt ut sej till kvinnor, apfulla hela högen, en kommer i ett sånt dä snett linne med bara en axel och har värsta håriga bröstet, kommer fram till mej och säger: " OOOOUUH, you noughty little boy!" och nyper mej i kinder och fortsätter sin fylla ute på gatan.

0114-14.jpg (38241 bytes) 0114-15.jpg (34825 bytes) 0114-16.jpg (27617 bytes) 0114-17.jpg (42615 bytes) 0114-18.jpg (38247 bytes)

Sen vard et dags att få i sej lite alkohol, öl, tequila mer öl och lite allt möjligt införtogs i strupen, mumma! skulle bjuda Lena på en shot tänkte jag, en texas ranger, den består av sanbocca och tequila som skiktar sej och sen därimellan så får man hälla i så mö tabasco som man vågar. och eftersom jag skulle bjuda lena så tog jag REJÄLT med tabasco, riktigt jävla apmycket verkligen! sen kommer jag med ett flin fram till henne vid bordet och ger henne shotten, och otacksam som hon är så smuttar hon bara på den, halvspyr, och säger den är äcklig och ställer bort den, och beställer in ett glas vatten. Jag blir lite halvsne och sveper min Texas ranger, kanju inte låta den stå odrucken. och jääääävlar vad stark dne var! brände verkligen som en lödkolv i röven typ, höll på att bryta ihop, fick löpa iväg och köpa mer öl som i hastig takt svaldes ner som kylmedel. på vägen hem så vard et självklart dags för fylelmat, och som fyllemat duger bara en sak: KEBAB!

0114-19.jpg (37689 bytes) 0114-20.jpg (31214 bytes) 0114-21.jpg (19054 bytes) 0114-22.jpg (36697 bytes) 0114-23.jpg (48866 bytes) 0114-24.jpg (29415 bytes) 0114-25.jpg (28431 bytes)

2003-01-08 - dagen efter vaknade jag lite med den känslan som david hade haft. så där lite sur i magen, mådde inget vidare alls faktiskt, så jag fick göra som david, gå på toa, fast jag spydde inte utan jag blåste ut min texas ranger ur röven istället, måste fan vart den som orsakade min kassa mage för efter det så mådde jag fint igen.
vi roade oss idag med att ta lite kort när vi åkte. lite svårt att få bra kort dock, men 2bra fick vi. det först är elof först till vänster, jag 2a till höger, sen 3:a david, somman skymta rknappt bakom elof, sen hanna till höger längst bak bakomm ej.

0114-26.jpg (18881 bytes)

Sen det andra kortet är jag först, widis 2:a och elof 3:a

0114-27.jpg (22316 bytes)

2003-01-09 - gjorde vi inget speciellt på. fint väder osv.

2003-01-10 - sista skiddagen, var dock vid det här laget sliten, trött i benen, trött i allmänhet, frös osv. åkte nåra timmar, satte oss sen, käkade en baguette, och sen somnade jag i solen, så jävla gött, fick ävenkort på "nålsögat" som är kännt ifrån en James bondfilm.
Sen på kvällen skule vi ut och äta lyxmat, och sen bli rejält packade tänkte vi. dock var lyxmaten så jävla dyr så alla pengar tog slut så dte fick bli en torr kväll. maten för vårt bord gick på 4000kr.... hrmf... men provade iaf sniglar i vitlökssmör, och vad kanman säga? jodå det var faktiskt JÄVLIGT gott med sniglar, dessvärre va rjag inte beredd på att domskulle vara ca 150grader varma, så jag slängd eupp en på en bit bröd och in i munnen och lade snigeln så fint emot gommen, varvid jag skollade mej totalt i gommen. jag fick kasta i mej en öl på det, gick sen in på toa och drog ut allt skinn i gommen. det hade lossnat helt och hållet. ajajaj.... på bildern nedan är det gröna sniglarna i vitlökssmör

0114-28.jpg (32637 bytes) 0114-29.jpg (56872 bytes) 0114-30.jpg (38573 bytes) 0114-31.jpg (26581 bytes) 0114-32.jpg (27070 bytes)

2003-01-11 - Hemresan, inga konstigheter, bara en massa väntade, och så jävla gött att vara tillbaka i sverige till slut. som man säger, borta bra, men hemma bäst, och som slutbetyg på Alperna kan jag ju säga att det känns rätt meningslöst att åka till svenska fjällen i fortsättningen....