2003-01-03 - Så där. fredag idag, lördag imorrn och då drar jag till frankrike en vecka. skall ner till Alperna, till Valdisere och pumpa luder! eller var det pumpa puder dom sa vi skulle göra? skit sam, räknar med en jävla go vecka med skidåkning som överstiger den man får i sunne med 4st nedfarter.

så jag åker på min 21-årsdag, (fan jag är ju snart gubbe!) och återvänder hem den 11:e jan, troligen full med galna historier om vad som hänt nere i frankrike, och jag lovar, saker kommer hända, och ni ska få ta del av dem :)

Sen har tror jag inte jag berättat så mycket om vad jag egentligen gör nu för tidne och vad som händer i framtiden. så varför inte, jag gör dte nu. här är en lite story of my life in the future:

Jag heter Henrik Karlsson, 21år gammal imorrn. bor ute på vischan ca 3-4mil norr om Trollhättan. Har fast anställning på ett företag som heter AFC, Advanced Flow Control, som gör lim och sealingsystem till bilfabriker. i fabrikerna, efter att karosserna blivit svetsade så måste dom tätas för att förhindra rostangrepp, för att ljuddämpa karossen och för att stadga upp dem. vi bygger då själv limsystemet som sprutar på "kletet", detta bygger vi på stora ABB-robotar oftast, och består då av allt som hör materialet till, dvs pumpar, slangar, regulatorer osv. materialtrycket ligger på 200bar så dte är rätt rejäla tryck, har vid vissa tester vart uppe i över 360bars tryck. en stråle av lim vid det trycket är direkt dödlig :)

det jag gör på företaget är att jag bygger all el till systemet, då systemet är adapterbart, och således styrs av elektronik och luft, jag bygger dessa elskåpet, allt kablage, slavar, sen alla meknaik, såsom regulator-lådor, osv. sen funkar jag som allmän mek-gubbe om nåt skall göras, vilket också leder till att man får göra rätt mö skitjobb, men det är ju en del av kakan så att säga så det får man ta.

här är nåra bilder på när jag skulle laga golvet i hallen på jobbet. knacka ur gammal sprucken beläggning. tröttnad epå att krypa så jag tog en vagn, jävligt snyggt! (i bakgrunden kan du skymta en ABB-robot, en 4400, den lilla modellen, den oranga)   

0103-20.jpg (37966 bytes) 0103-21.jpg (35321 bytes) 0103-22.jpg (32954 bytes) 0103-23.jpg (43109 bytes) 0103-24.jpg (39034 bytes)

 

jag skall jobba här fram tills hösten då jag skall börja läsa på tekniska högskolan i Linköping. jag har tidigare sagt jag ska läsa teknisk fysik, men har nu vid närmare funderingar ändrat mina planer och skall läsa till MaskinTeknisk Civilingenjör, fast fortfarande i Linköping då, 180poäng. jag skall flytta dit med en polare, Filla, till en 3:a i linköping, lär bli SÅ jävla roligt.

en stor nackdel, och då menar jag VERKLIGEN STOOOOR nackdel är att jag kommer åka ifrån garage och bil. jag kommer alltså inte ta med mej min bil till Linköping, utav fler anledningar.

* jag pluggar, och har således ingen direkt inköomst, och har således inte råd att betala bensin och skatt och försäkring
* skulle jag ha det skulle jag vara tvungen att hyra garage för jag tänker absolut INTE ha bilen på gatan, NO WAY!

så jag kommer åka ifrån mitt största intresse jag har, hur detta kommer gå vetta fan. får jag för stor abstinens får jag väl åka hem och skruva lite imellanåt. så så är läget med mitt liv just nu.