2002-10-28 -  jojo minsann, jag har gjort det igen, jag har syndat! jag har köpt en volvo 240... IGEN! kommer jag till helvetet nu? men kan börja med att lugna er, detta är INGET jag tänker bli seriös på. fan heller, nåt vett får man ju ha. men nu när vintertider börja närma sej så suger det i bakhjulssläpptarmen! det snöade för en vecka sedan, med andra ord det var jul! och deffinitione på jul är ju bakhjulsdrift! fick en sjukt begär efter att köra brett! och av en ren tillfällighet så träffade jag en snubbe som hade en 245a ståendes som vart avställd i 7mån. jag drog mej hemmåt och berättade nyhene för mina föräldrar, dom blev genast jätteglada på mej. särskilt mamma, hon skrek säkert oavbrutet i 5min utan att lyssna ett ord på vad jag sa. detta gjorde mej ännu mera sugen på att köpa den :) så det blev affär av det hela, 1000:- fick jag punga ut för denna skönhet. rätt ok pris antar jag. en rostholk, men svetsjobbet som krävs för att få den igenom besiktning är nog inte mer än en kväll. så jag och en kopis åkte och hämtade den, eftersom det är mej det handlar om så blev det en spännande resa hem. det fullkomligt SPÖREGNADE och blåste storm.

"jaha, och?" tänker ni? jo för vindrutetorkaren funkade nämligen inte, jag fick sitta som en 97åring gammal Greta, klistard emot rutan och försöka se nåt ut i spöregnet, jag var jävligt tacksam över att snökäpparna var uppsätta, då såg man iaf ungefär vart vägen skulle vara.

jag hade väl kommit ca 3km, och låg och körde i säg 70km/h, plöstligt flyger ett stort vitt föremål upp framför mej, föremålet var hur stort som helst... ungefär lika stort som motorhuven, kanske på grunda av att det VAR motorhuven som lossade, smällde i taket med en smäll och vips så såg jag INGENTING! kanju säga att det utbröt smärre panik i bilen, alltmedan ett pop-band med 80talsmusik strömmade ur biltema högtalarna ifårn volvo orginalsteron. (fick med bandet på köpet).
jag fick tvärnita och stirra rakt ut i vänster ruta för att knappt kunna skymta väglinjerna.  marcus som låg bakom och körde min bil höll på att garva ihjäl sej när han såg huven komma farandes, han tyckte dte hela var mycket mer humoristisk än jag tyckte det var för tillfället :)

ett jämnfotahopp på huven så var den på plats igen, perfekt!

sen hemåt igen, skulle prova att nita med bromsarna en gång, dom tog rätt bra, dessvärre hade dom kärvat ihop såpass så att dom förblev hårt åtliggande resten av resan hem, dvs jag överhettade bromsarna fett och bromsverkan var lika med obefintlig.

nu står bilen i garaget för allmän genomgång, spakstället behöver smörjas upp, är som att dra ur en kokt höna ur gjuten betong ungefär, smått jobbigt alltså. sen har en fjollig gummiupphänging under bilen gett upp också, den sitter runt kardanen , ska funger asom ett lager elelr nåt, vad vet jag, sen var oljan lika lättflytande som frusen sirap och svart som klubbad säl i en jordkällare. sen är det ju rosten då förståss, men jag gav mej itu med bromsarna.

vänster sidan gick kolvarna rätt okej frma och tillbaka, farsan bromsande och jag pressade tillbaka kolven. höger sidan vare värre, det var där dom legat på. far lyckas pressa ut och jag tillbaka 3 av 4 kolvar. den fjärde lyckades farsan efter ett imponerande fotarbete få ut. nu var dte min tur att få in den... ojojoj... ha djeag vetat hur dte skulel lsutat skulel jag inte ens försök med en 30cm lång mejsel av grövsta modell. fick ge upp mejseln. gick på med huggjärn son jag kilade mellan skiv aoch kolv, och BÄNDE... lönlöst, bom fast.

gick över till en kofot, modell 50cm lång. den böjde jag... gick över till kofot modell 90cm, slog in den mellan skiva och kolv med hammare, sen tog jag spjärn med fötterna emot hjulhuset och tog i för allt vad fan jag var värd, kofoten börja böja sen den med! men sen sa det "SLURP" när oljan pressades tillbaka och kolvfan gick in, härligt! oket gick inte ens sönder! hur kan det gå så bra för mej? det ska ju bli dyrt när jag mekar, det blir det ju alltid annars, men men, är ju lågnt ifrån klar...

det bästa var nog när jag låg under bilen och spanade in golvet, ett hål på säg 15*25cm fasst där... haha heöt ofattbart att det går att få ett sånt stort hål i golvet, härligt! älskar volvo! *ler*

1028-27.jpg (31608 bytes) 1028-28.jpg (31907 bytes) 1028-29.jpg (19329 bytes) 1028-30.jpg (43606 bytes) 1028-31.jpg (37139 bytes) 1028-32.jpg (35238 bytes) 1028-33.jpg (50857 bytes) 1028-34.jpg (24277 bytes) 1028-35.jpg (35395 bytes) 1028-36.jpg (41946 bytes) 1028-37.jpg (43940 bytes) 1028-38.jpg (41369 bytes)