Senaste nytt -Hemmabio

2001-01-11.
Jadu, sidan är precis skapad men ska la hitta på nåt att skriva iaf. kan ju säga att jag iaf vart och köpt Sub-bas. har tittat runt lite på vad affärer tar för en Aktiv subbas, och priset kan kort och gott beskrivas som ocker. en 8"bas på 200w med förstärkare, ligger lungt på minst 2500:- "skit er i näven" tänkte jag och gav mej i kast med att bygga själv som alltid annars, dels för att dte är billigare, dels för att man kan sätta ihop de saker man själv vill ha och få rätt passform efter rum och utrymme, och dels för att det är förbannat roligt att bygga i ljud. okej, projektet gäller då att bygga en baslåda med tryck, för jag måste pressa mina fronter rätt hårt för att få tag i tryck-basen, detta leder till smärre hörselproblem och skrikiga föräldrar (som jag då inte hör vad dom skriker). jag vill att basen ska komma med en gång, bara på låga frekvenser så jag kan lyssna på vettig nivå med volymen men ändå känna explosioner i ryggen, det är som är dte underbara med ljud, det ska inte bara höras, ljud ska KÄNNAS! Okej, målet var högt satt, gäller bara att få tag i rätt grejer. 15" 1 eller 2st skulle jag ha. letadet efter bas drog igång, nästan med en gång hittade jag en intressant bas, en Enimence i låda med mono steg för 1000:- dock så kändes det aldrig så angeläget med tanke på det gamla monosteget utan inställningar, samt hyfsat gammal bas. Hittade dock härromdagen en Rockford Fosgate DVC-bas... Rockford är ju rockford och dom är helt klart brutala på sånt här. sen är ju bara namnet, en stor del. Basen var en RFP1215 av årsmodell -99. med priset på ca ½ nypriset, så kunde jag inte motstå den dubbelspoliga 8,2kg tunga besten på 1000w. en provspelning i bil av han jag köpte den av så var saken avgjord. nu gäller det dock att få tag i steg. har ett NAD på gång (hoppas jag) NAD är ju inte helt fel grejer det heller, mumma-grejer minst sagt. Men så långt har jag inte kommit än, varken i kontakt eller ekonomin... men men, snart så :-D
Lådan nedan fick jag med, troligen bygger jag ny, men detta är ej bestämt än, skjuts på framtiden som allt annat (framför allt skolarbete som jag egentligen borde göra nu)
0111_01.jpg (69180 bytes) 0111_02.jpg (51760 bytes) 0111_03.jpg (31626 bytes) 0111_04.jpg (31962 bytes) 0111_05.jpg (32857 bytes) 0111_06.jpg (28029 bytes)

2001-02-22.
Ungefär en månad senare, dvs nu, så har jag införskaffat en NAD-förstärkare till min "lilla" Subbas nedan. och reultatet blev mycket trevligt tycker jag. jag får det dära extra bastillskottet som gör att jag känner explosionerna i ryggen och även kan dne vara kul att ha när man lyssnar på musik. NAD:en är bryggbar så man kan brygga 4kanaler till 1. rätt fräckt. dock verkar basen lite effekt-törstig då jag får ha volymratten på max, men felet ligger nog snarare i svag in-signal, men dte spelar inte så värst stor roll, den spelar bra iaf.. bilder kommer när jag får tummen ur. Nu är iaf förstärkaren + baslådan inkopplad och dom gör sitt jobb med god marginal. porslinet på övervåningen skakar och som extra kick blir mor i huset lika vild varje gång. SÅ ska dte vara. det är väl tänkt att lådan ska kläs, men gud vet när jag får ur tummen som verkar ha ett sug emot mitt bakre hål.
hembi10.jpg (37185 bytes) hembio9.jpg (20979 bytes)

2001-11-27.
Något tragiskt har hänt. en nära vän till mej har abrukt avlidnit.. snyft... han hette NAD 306 och var boråt 8-9år när han avled. men duktiga läkare kunde konstatera att spolen är bränd, och jag ringde till huvudläkaren som hette Hifi Klubb, och bad desperat om hjälp med en transplantation. dom kunde bistå med en ny spole för 800:-. min trogna vän förtjänar detta så med största säkerhet så kommer jag väcka upp honom ur narkosen snart. vill bara ha lite speca rpå spolen först så vi kan mät aupp lindningarn om de har rätt eller fel ohm-tal. har dom fel så ha rnågra banor bränt. förhoppningsvis skall ahn inte få några men, trots att han sett ljuset av tunneln. men han är stark, och kämpar bra. han vill tillbaka för att knäcka skiten ur 15"aren!