2001-04-22. i och med att det är tätt tycker man ju att problemet borde vara löst... men ICKE! efter nåra km körning kommer jag hem och ska spola av bilen, närjag kommer till hjulhuset vänster fram så fullkommlit sprutar det ånga och fräser som fan när jag träffar bromsskivan med vatten... "ojdå, lite varmt kanske" tänker jag.
jaha, inget att göra, bara att undersöka. lyfter upp bilen fram, så bägge hjulen är fria. och sätter mej i och kör. och visst... vänster framdäck står stil medans det andra snurrar... aha, bromsen ligger på, spännande... (trött som fan med andra ord). in med bilen i garaget, och loss med oket. tar en polygrip och ska pressa in kolven... och det går inte.. försöker igen... det GÅR inte. med en rörtång lyckas jag. försöker lira upp trög heten med att broms ut kovlenoch sen pressa tillbaka kovlen med rörtången, men förgäves... ingen har en aning om vad som hänt. ska rycka ur kolven och se vad som hänt med den sitter rätt hårt så dte är lite svårt.
hur som haver, fick tag på nytt (okej, beg.) ok, och lackade det i hammarlack -silver (blev för övrigt rätt snyggt, så nu ska jag göra så på samtliga ok). när jag skulle lossa bromsröret ur gamla oket så var givetvis gängerna där helt paj samt att röret började vrida sej själv.. inget bra. som tur vara var farsan på autoprodukter just i denna stund när jag ringde honom, så nytt bromsrör införskaffades. på med ok, belägg, bromsrör och sen lite luftning och vips, så funkar bromsen som den ska ÄNTLIGEN! fick ut och prova bilen lite runt den svaga S-kurvan avi har utanför garaget, det gick mer på tvären än på höjden eller vad man säger ;D

Sen så har jag sommarfixat den också, plockat av extraljusen vill säga. gjorde gott för utseendet... nu ska man bara få ner bilen på jorden igen snart... (sänkning)
0422-15.jpg (31502 bytes) 0422-16.jpg (26938 bytes) 0422-17.jpg (23721 bytes)