2001-04-03

Jag ska läsa en kurs i företagsekonomi 30poäng för jag vill slippa andra tråkiga ämnen. jag har snackat in mej med den aktuella läraren och visst, inga som helst problem. jag får läsa kursen hemma precis som jag vill. inga lektioner eller nåt sånt. bara tenta av. finnemang. vi ha rlagt upp vad jags ka läsa och vilka uppgifter jag ska göra. då återstå bara EN sak. att lämna in en lapp med tillvalsbyte eftersom jag väljer bort andra ämnen. denna lapp går till rektorn och det är DÄR det blir problem. jag fick igår se ett meddelande på informationsskärmarna om att jag skulle inte till rektorn. sprang röven av mej hela dagen för att få tag på honom, men inte fan var han där när han skulle... vore ju synd att göra det lätt för mej menar jag.
idag fick jag tag i honom när han åt lunch.och saken var denna citat:
"du läser ju en kurs utan lektioner. detta är i praktiken samma sak som att läsa upp en kurs eftersom det ej hålls lektioner, och tentar man upp kurser får man betala."
att det var nåt dumt han skulle säga var jag helt beredd på men att han kan med att säg anåt sånt? det hela var ju helt ohållbart för mej, VISSA saker accepterar jag bara inte. särskilt inte på en skola som BSG där man lär sej me rom läraren håller käften eftersom kunskapsnivån ligger på dagisnivå bland större delen av lärare. ska man följa hans exempel så ska vi ju betala för hälften av våra kurser eftersom vi aldrig haft lärare i några av dom... helt sjuk.
min åsikt stod klar: "hur jag läser kursen är helt ointressant, jag läser en kurs efter överenskommelse med lärare, förstår inte varför rektorn ska lägga sej i...."
det hela sutade med att jag vann... så klart.... hade kunnat tänka mej driva det här hur långt som helst, bsg är en skitskola som inte förtjänar bättra än att brinna ner till grunden... detta är dock svårt eftersom mögel inte brinner så bra.